Hlavní obsah

Problémy vozů Honda Accord si berou na mušku americké úřady

Detroit

Americký regulační úřad zvažuje, zda zahájí vyšetřování možných problémů s bezděčným zrychlením hybridních vozů Accord japonské automobilky Honda. Uvedl to v pondělí americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA).

Článek

Úřad dostal stížnost od ženy, která uvedla, že její vůz Accord sám zrychlil a v červenci 2005 způsobil nehodu. Auto narazilo do protijedoucího vozidla a její spolucestující přišel o život. Zranilo se i několik dalších lidí.

NHTS nyní zkoumá, zda nařídí svolání vozů do opraven. Případné rozhodnutí by se dotklo 25 000 vozů, napsala agentura AP.

Honda již letos v srpnu svolala k bezplatným opravám téměř 400.000 osobních vozů Accord, Civic a Element prodaných na americkém trhu. Vozy mají problém se zapalováním u vozů s automatickou převodovkou. Kvůli tomuto problému firma svolala své vozy do servisů od roku 2003 již potřetí.

Čistý zisk japonské automobilky ve druhém finančním čtvrtletí meziročně stoupl o zhruba 150 procent na 136 miliard jenů (asi 29,7 miliardy Kč) díky růstu prodeje v Asii. Tržby společnosti se ve čtvrtletí končícím v září zvýšily téměř o deset procent na 2,25 biliónu jenů. V celém finančním roce nyní firma očekává čistý zisk 500 miliard jenů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám