Hlavní obsah

Exotická zvířata mohou v Rusku jako domácí mazlíčci skončit

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Krokodýli, tygři či tučňáci mohou brzy zmizet z ruských domovů jako domácí mazlíčci. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nový zákon by totiž měl značně protříbit seznam zvířat, která lze doma držet jako domácí mazlíčky. Nařízení by se mohlo týkat například krokodýlů, opic nebo hadů, kteří jsou sice u Rusů oblíbení, mohou však přenášet řadu nebezpečných chorob, jak upozorňuje ruská agentura.

Návrh zákona byl předložen v pondělí do Státní dumy. Děje se tak rovněž v reakci na prudký nárůst případů týrání těchto zvířat, z nichž se jen velmi málo dostane až k soudu.

Poslední pobouření způsobila žena z města Jekatěrinburg na Urale, která doma v kleci držela vzácného tygra amurského. Po odhalení pak dostala pokutu 2500 rublů (asi 1446 korun).

Velkým milovníkem zvířat je mimo jiné i ruský premiér Vladimir Putin. Jeho rozsáhlý zvěřinec byl v nedávné době doplněn o štěně bulharského pasteveckého psa, jež dostal od svého bulharského protějšku Bojka Borisova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám