Hlavní obsah

Kellner prý uvažuje o prodeji byznysu v Rusku za dvě miliardy dolarů

Moskva

Česká skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera údajně může prodat své podnikání na trhu spotřebitelských úvěrů v Rusku, Bělorusku a Kazachstánu ruské státní bance VTB za téměř dvě miliardy dolarů (asi 36 miliard Kč). Informaci přinesl v pondělí ruský list Vedomosti.

Článek

Podle Vedomostí se jednání nadále vedou, naopak samotná PPF informace označila za spekulace, které nebude komentovat.

O údajné transakci v sobotu informoval web businessneweurope.eu, podle něhož Kellner čelí tlaku Kremlu a potřebuje peníze na expanzi v Indii a Indonésii. PPF ale tuto zprávu vzápětí popřela.

"Nemáme žádný komentář. Jde o spekulace, které nekomentujeme," řekl mluvčí PPF Milan Tománek s tím, že ruský trh je pro společnost prioritní a zatím nemá v úmyslu jej opustit. „S výkonností naší investice jsme spokojeni," dodal Tománek. Tiskové oddělení VTB, která je druhou největší ruskou bankou, také odmítlo informace o jednáních s PPF a chystané transakci.

HCFB za šest měsíců letošního roku zvýšila čistý zisk na 5,1 miliardy rublů (asi 3,2 miliardy Kč), což téměř dosáhlo výsledku za celý loňský rok. Banka v Rusku disponuje rozvitou sítí poboček v regionech a je schopna nabízet úvěry ve 36 000 prodejnách téměř po celém Rusku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám