Hlavní obsah

České dráhy podepsaly smlouvu na přestavěné Regionovy

Novinky, pit
Praha

České dráhy (ČD) podepsaly ve středu se společností Pars nova smlouvu na dodávku celkem 62 kusů přestavěných dvoudílných jednotek řady 814, známých jako Regionova. Ty budou vyrobeny do dvou let od podpisu smlouvy, tedy do podzimu 2012. Informoval o tom Petr Pošta z tiskového oddělení ČD.

Článek

Hodnota kontraktu dosahuje téměř 1,6 miliardy korun a znamená práci pro přibližně 250 zaměstnanců společnosti Pars nova v Šumperku. Ta dodala ČD už 137 dvouvozových jednotek Regionova a 24 kusů v třívozové verzi.

„Zakázka na nové jednotky Regionova znamená pro České dráhy finančně výhodné a rychlé řešení zkvalitnění našeho vozového parku, a tím zvýšení komfortu cestování v regionální dopravě,“ uvedl generální ředitel ČD Petr Žaluda.

Podle Žaludy kromě modernizace starších vozidel ČD již uzavřely kontrakt na dodávku 33 motorových vozů Regio Shuttle od společnosti Stadler, vyhlásily výběrové řízení na nákup nových patrových vlaků pro Středočeský a Moravskoslezský kraj a připravují vyhlášení výběrových řízení na nákup nových motorových a elektrických regionálních vlaků pro ostatní kraje České republiky.

Snadnější cestování pro vozíčkáře i kočárky

Třetí série dvouvozových Regionov nabídne řešení vratné dvoudílné motorové jednotky, kdy jeden z vozů bude řešen jako nízkopodlažní. To umožní snadné cestování vozíčkářům, maminkám s kočárky a dalším osobám se sníženou možností pohybu.

Ve voze bude vyhrazen prostor pro přepravu jízdních kol a samozřejmostí bude bezbariérové WC s uzavřeným systémem. Součástí soupravy bude audiovizuální informační systém, který bude cestující informovat o zastávkách, průběhu cesty a umožní také informovat o případných mimořádnostech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám