Hlavní obsah

Bankou roku je Česká spořitelna, v pojišťovnách vyhrála Kooperativa

Praha
Aktualizováno

Česká spořitelna zvítězila v letošním ročníku Fincentrum Banka roku, další místa obsadila Komerční banka a Raiffeisenbank. V hodnocení pojišťoven vyhrála stejně jako loni Kooperativa. Bankéřem roku porota zvolila generálního ředitele GE Money Bank Petera Herberta. Výsledky ve středu vyhlásili organizátoři.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Česká spořitelna převyšovala v rámci hodnocení letošního roku ostatní banky svou snahou být klientům co nejblíže. Typický český klient je stále konzervativní a je pro něj důležité mít na dosah pobočku banky, kde může v případě potřeby řešit své finanční záležitosti osobně," stojí v hodnocení letošního vítěze.

Česká spořitelna obhájila vítězství také v kategorii "nejdůvěryhodnější banka roku", a to před Komerční bankou a ČSOB. O pořadí v této kategorii rozhoduje průzkum agentury STEM/MARK mezi veřejností. Nejdynamičtější bankou se stala Raiffeisenbank.

"Výsledky nepřinesly žádné překvapení. Volba zcela nových jmen by možná byla zábavnější a mediálně vděčnější, ale upřímně řečeno bych v takovém bankovním sektoru mít peníze uložené nechtěl," uvedl generální ředitel Fincentra Petr Stuchlík.

Mezi stavebními spořitelnami zvítězila již pošesté v řadě Modrá pyramida stavební spořitelna. V kategorii Penzijní fond roku obhájil loňské vítězství Allianz penzijní fond.

Novinkou letošního ročníku soutěže je kategorie Banka bez bariér 2010, ve které hlasovali přímo handicapovaní klienti šesti největších bank. V prvním ročníku vyhrála Česká spořitelna před GE Money Bank, na třetím místě skončila Raiffeisenbank.

Nová kategorie Pojišťovák roku

Nově se letos hlasovalo také o pojišťováka roku, kterým se stal Petr Zapletal z Pojišťovny České spořitelny. Stejně jako v kategorii o nejlepšího bankéře ho volí sami nejvyšší představitelé pojišťoven nominovaných v kategorii Pojišťovna roku.

Soutěž Banka roku, která hodnotí výkonnost a důvěryhodnost finančních a bankovních produktů na českém trhu, probíhá již od roku 2002. Padesát odborníků z korporátní, akademické, politické, bankovní a finanční sféry hodnotí kvalitu nominovaných finančních služeb. Soutěž tak pomáhá zákazníkům lépe se orientovat ve finančních službách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám