Hlavní obsah

Časopis Test odhalil nebezpečné jízdní kolo, selhaly mu brzdy

Trekingové kolo Mount Machine-Country, které na český trh dodává firma Kovl, je podle spotřebitelského časopisu Test nebezpečné. Nejzávažnějším nedostatkem je selhání brzdové soustavy, zjistil Test, který se obrátí na Českou obchodní inspekci (ČOI).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Testující koupili kolo v řetězci Interspar za 4000 korun. Už v prodejně zjistili chyby, protože kolo například nebylo vybaveno ochranným krytem drátů na zadním kole. Kryt je umístěn za ozubenými koly pastorku. "Chrání dráty před poškozením, pokud by došlo k nesprávnému přeřazení, a zároveň předchází možnému zablokování zadního kola," uvedla šéfredaktorka časopisu Ida Rozová.

Při zkouškách zaměřených na bezpečnost jízdního kola selhala jeho brzdová soustava. Prasklo plastové tělo držáku páky přední brzdy. Na vině je podle Testu s největší pravděpodobností materiál i konstrukce brzdy.

Pracovník prodejny navíc podle časopisu Test kolo zřejmě špatně smontoval, protože mělo obráceně pedály. Levý na pravé straně a naopak. Následkem neodborné montáže bylo poškození závitů na pedálech a v klikách středového složení.

Časopis dodal, že ke koupi tohoto kola může zákazníky lákat zejména příznivá cena, necelých 4000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám