Hlavní obsah

Rusové chtějí hostit závody Formule 1, investují stamilióny

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruské černomořské letovisko Soči bude pořádat závody Formule 1 v letech 2014 až 2020. Uvedla to agentura RIA Novosti s odkazem na deník Vedomosti. Náklady na výstavbu nového okruhu se budou pohybovat v řádech stamiliónů dolarů.

Článek

Jak uvedl pro deník Vedomosti guvernér Krasnodarského regionu Alexander Tkačev, je na čtvrtek připravena k podpisu smlouva s Bernie Ecclestonem, prvním mužem Formule 1. Slavnostního podpisu se má zúčastnit rovněž premiér Vladimir Putin.

Rusku se tak podle mnohých splní letitý sen hostit závody Formule 1, o což se snaží už od konce sovětské éry.

„Všechny soukromé projekty, které byly navrženy až do nedávné doby, se nezdařily. Chyběl jim dostatek financí, jakož i logistické zázemí,“ citovaly Vedomosti dlouholetého komentátora Formule 1 Alexeje Popova s tím, že k realizaci mohlo dojít až díky záštitě vysoce postavených politiků.

„Po olympijských hrách a mistrovstvích světa je to nejvelkolepější sportovní akce,“ nechal se slyšet Popov.

Podle deníku Vedomosti mohou některé z největších ruských společností, jako je třeba zbrojní koncern Rostechnologii, mobilní operátor MegaFon, ropná společnost Lukoil či hliníkářský kolos Rusal, investovat 300 až 600 miliónů dolarů (asi 5,26 až 10,52 miliardy korun) na výstavbu nové trati.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám