Hlavní obsah

Ministerstvo školství dává další milióny školám postiženým povodněmi

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo školství plánuje z dotačního programu přerozdělit školám postiženým červnovými a srpnovými povodněmi 40 miliónů korun během následujících dvou měsíců. Dosud uvolnilo necelých osm miliónů korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Velká voda v Mohelnici nad Jizerou

Článek

Částka osm miliónů byla rozdělena na zmírnění škod způsobených povodněmi celkem 56 postiženým školám. Tyto prostředky mohou použít jak na náhradu zničených učebnic a učebních pomůcek, tak pro zaměstnance, kteří se podíleli na odstraňování škod.

„Tito lidé odvedli obrovský kus obětavé práce a není pochyb, že si odměnu zaslouží,“ zdůraznil ministr Josef Dobeš (VV).

Více než milión korun obdrží nejvíce zničený ústecký Školní statek Libverda, druhá největší suma ve výši 890 000 korun směřuje do ZŠ a MŠ Raspenava v Libereckém kraji.

Dalších 40 miliónů korun je určených na provádění oprav, stavební práce, pořízení strojů a zařízení škol.

Žádosti o finanční pomoc mohou školy poškozené srpnovými povodněmi podávat do 15. října. „Hned v září jsem se vydal postižené školy navštívit a viděl jsem jejich situaci na vlastní oči. Vím, že není času nazbyt a udělám vše proto, abych dostal peníze do škol co nejrychleji,“ doplnil Dobeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám