Hlavní obsah

Nestlé se zaměří na zdravotní výživu, do vývoje investuje stamilióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Potravinářský koncern Nestlé hodlá během následující dekády investovat stovky miliónů dolarů do výzkumu a výroby zdravotní výživy. Podnik uvedl, že chce využít potenciálu trhu s potravinami, které zlepšují stavy při chronických nemocech, jako je cukrovka či obezita.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Švýcarský koncern uvedl, že chce být průkopníkem v novém odvětví, které leží na rozhraní potravinářského a farmaceutického průmyslu. Proto vytvoří ve Švýcarsku ústav léčebné výživy a založí divizi Nestlé Health Science SA.

Nestlé je jedním z největších světových zpracovatelů potravin; loni měl tržby kolem sta miliard dolarů. Předseda Nestlé Peter Brabeck-Letmathe podotkl, že současné systémy zdravotní péče nejsou schopny se vypořádat s rostoucím počtem lidí, které trápí cukrovka, obezita, kardiovaskulární nemoci či Alzheimerova choroba.

"Léčebná výživa na míru bude účinnou a úspornou cestou, jak v 21. století předcházet akutním a chronickým nemocem a ošetřovat je," uvedl předseda koncernu. Generální ředitel skupiny Paul Bulcke označil nové aktivity za slibnou podnikatelskou příležitost.

Nestlé Health Science spustí provoz 1. ledna příštího roku a koncern ji bude řídit mimo dosah hlavní potravinářské a nápojové divize. Skupina minulý měsíc koupila britskou společnost Vitaflo, která vyrábí potraviny pro lidi s dědičnými metabolickými poruchami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám