Hlavní obsah

V hodnocení akciových trhů Česko poskočilo do vyšší kategorie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika se společně s Malajsií a Tureckem posunula do indexu pokročilých rozvíjejících se akciových trhů FTSE (Financial Times Stock Exchange). Předtím byla zařazena do indexu druhotných rozvíjejících se trhů. Informovala o tom FTSE.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vzestup těchto tří zemí proběhl v rámci každoroční revize indexů FTSE a je výsledkem "významných změn v jejich regulačních a investičních procesech", jak sdělil generální ředitel FTSE Group Mark Makepeace.

Agentura Reuters uvedla, že FTSE zároveň ponechává Řecko v indexu rozvinutých akciových trhů, ale že jej bude v souladu s očekáváním sledovat i další rok kvůli možnému přesunu do nižší kategorie pokročilých rozvíjejících se trhů. Řecko je z tohoto důvodu pod dohledem od roku 2006.

FTSE ke svému hodnocení používá čtyři indexové klasifikace – rozvinuté, pokročilé rozvíjející se, druhotné (sekundární) rozvíjející se a hraniční trhy.

Vlastníky FTSE jsou Financial Times a Londýnská burza cenných papírů. Indexy pozorně sledují mezinárodní investoři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám