Hlavní obsah

Nejlepší aerolinky jsou z Koreje, ČSA přišly o post lídra v regionu

Novinky, pit

Podle prestižní celosvětové ankety World Airline Awards vyhlašované každý rok se nejlepší leteckou společností na světě za rok 2010 stala jihokorejská Asiana Airlines. U cestujících tak opět bodovala asijská úslužnost a pohostinnost. ČSA, které byly loni v regionu východní Evropy lídrem, musely tento post přenechat maďarskému Malévu.

Foto: Profimedia.cz

Vítězem ankety jsou korejské aerolinky Asiana Airlines

Článek

Celkový vítěz vzešel z hlasování více než 17,9 miliónu cestujících z více než 100 zemí světa z období mezi červencem 2009 a dubnem 2010.

V podkategorii nejlepší nízkonákladová letecká společnost na světě letos zvítězila stejně jako vloni malajská Air Asia. V podkategorii nejlepší letecká společnost v Evropě zvítězila německá Lufthansa.

Nejlepší evropskou nízkonákladovou společností je německá Air Berlin.

České aerolinky ČSA se umístily na druhém místě v minikategorii o nejlepší leteckou společnost východní Evropy, z loňského prvního místa odsunul maďarský Malév.

Hodnocení bere v potaz několik desítek kritérií, jako jsou např. kvalita a doba odbavení na letišti, čistota letadla i toalet, pestrost výběru časopisů a novin v letadle, kvalita jídla, chování palubního personálu, schopnost palubního personálu řešit problémy, způsob koupě letenky a mnoho dalších.

Žebříček nejlepších leteckých společností na světě za rok 2010
Pořadíletecká společnoststát
1.Asiana AirlinesJižní Korea
2.Singapore AirlinesSingapur
3.Quatar AirwaysKatar
4.Cathay PacificHongkong
5.Air New ZealandNový Zéland
6.Etihad AirwaysSpojené arabské emiráty
7.Qantas AirwaysAustrálie
8.EmiratesSpojené arabské emiráty
9.Thai AirwaysThajsko
10.Malaysia AirlinesMalajsie
Zdroj: World Airline Awards

Reklama

Výběr článků

Načítám