Hlavní obsah

Obchodní inspekce na brněnských závodech motocyklů udělovala pokuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Česká obchodní inspekce (ČOI) v rámci kontrol provedených v době konání mistrovství světa motocyklů, které se konalo v polovině srpna v Brně, pokutovala dva prodejce. Neseznámili zákazníky s cenou. S třetím prodejcem zahájí správní řízení, protože předražil potraviny o 40 korun a jeho prodejní doklad nebyl úplný. Celkem bylo provedeno 11 kontrol.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Ve dvou případech inspektoři uložili pokutu 2000 korun. "Důvodem bylo neseznámení s cenou, kdy kontrolovaná osoba nepředložila nápojový a jídelní lístek a jedenkrát kontrolovaná osoba neumožnila přeměření na úředně ověřeném měřidle," uvedl mluvčí ČOI Tomáš Vozáb.

Prodejci, kteří porušili zákon, byli odhaleni v sobotu, nedělní kontroly pochybení nenašly. "Zde se mohl projevit tzv. haló efekt z minulého dne, kdy se mezi prodejci rozneslo, že Česká obchodní inspekce je na Velké ceně přítomna a její kontroly jsou prováděny v rozsahu všech dozorovaných kompetencí," dodal Vozáb.

Reklama

Výběr článků

Načítám