Hlavní obsah

Topolánek se uchází o práci v energetické agentuře OECD

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý premiér a předseda ODS Mirek Topolánek ve středu popřel informaci, že by měl pracovat na projektu plynovodu Nabucco. Topolánek se uchází o jinou pozici, týkající se energetiky. Podle informací Práva jde o Mezinárodní energetickou agenturu, kterou založila OECD.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Mirek Topolánek

Článek

Topolánek odmítl informaci Parlamentních listů, že sehnal práci ve společnosti Nabucco Gas Pipeline International GmbH se sídlem ve Vídni. Tedy v projektu plynovodu Nabucco, který má zajistit dodávky klíčové suroviny do zemí EU s cílem vyhnout se Rusku. [celá zpráva]

Na dotaz Práva Topolánek uvedl: „Zatím nic, co se psalo o mých případných angažmá není pravda. Stejné je to i v tomto případě. Beru to jako provokaci.“

Topolánek už několik měsíců vyjednává v koordinaci s českou diplomacii o postu v mezinárodní instituci. „V této chvíli se jedná o pozici v celosvětové organizaci na bázi Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj,“ řekl ve středu Právu.

Pozice se obsazuje až příští rok. Energetickou agenturu založila OECD v roce 1974. Sdružuje 26 zemí, včetně ČR. Zabývá se prevencí přerušení zásob ropy a informacemi o energiích.

Reklama

Výběr článků

Načítám