Hlavní obsah

Chrastítka, která mohla zadusit děti, musí zmizet z pultů

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři druhy nebezpečných chrastítek odhalila na západě Čech Česká obchodní inspekce (ČOI). Výrobky, které představují hazard se zdravím a životy dětí, pocházejí z Číny a musejí být staženy z trhu. V úterý o tom informoval mluvčí ČOI Tomáš Vozáb.

Článek

Inspektoři ČOI narazili na Plzeňsku a Karlovarsku na čtyři druhy nebezpečných chrastítek. Jedná se o výrobky Baby Concert, Baby Lovely, Baby Toys a Baby Hanbell.

"Při provedené zkoušce pevnosti výrobky praskly a z chrastítek se uvolnily malé plastové kuličky. Dítěti při hraní hrozí nebezpečí vnějšího poranění o ostré hrany a v případě spolknutí pak hrozí i poranění vnitřních orgánů, navíc v případě polykání mohou uvolněné kuličky způsobit zadušení dítěte," sdělil Vozáb.

Inspektoři zakázali uvedené výrobky dodávat na trh, protože nesplňují požadavky stanovené zákonem o technických požadavcích na výrobky. Zároveň ČOI nařídila stáhnout z obchodů chrastítka, která už v prodeji jsou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám