Hlavní obsah

Roste zájem o hypotéky s fixací na tři roky

Novinky, toh

Přestože průměrná výše úrokových sazeb u hypoték v Česku nadále klesá, zájem o úvěry na bydlení se příliš nezvedá. Nicméně z analýzy trhu vyplývá, že lidé mají nyní raději fixace na tři roky. Uvedl to Hypoindexu.

Foto: , Novinky

Článek

Během července průměrná úroková sazba bez ohledu na fixace klesla na 4,84 procenta. Finanční domy poskytly celkem 3797 hypoték v objemu 6,43 miliardy korun. Před měsícem byl však o hypotéky mnohem větší zájem. [celá zpráva]

Historicky poprvé banky v červenci poskytly největší objem hypotečních úvěrů nikoliv s fixací na pět let, ale s pevnou úrokovou sazbou na tři roky.

„Postupně se začínají sbližovat průměrné výše hypotečních úvěrů u jednotlivých fixací. Zatímco na počátku roku platilo pravidlo, že vyšší hypotéky byly spíše pořizovány s kratšími fixacemi, v současnosti dochází ke snížení rozdílů. Především klienti s vyšším hypotečním úvěrem se logicky nechtěli na vysoké sazby dlouho vázat,“ vysvětlil Josef Rajdl, analytik společnosti Fincentrum.

Reklama

Související témata:

Související články

Sazby u hypoték poklesly pod pět procent

Průměrná výše úrokových sazeb vázaných na hypotéky v průměru klesla pod pět procent. V červnu se tak sazby dostaly na 4,92 procenta. Vyplývá to z údajů...

Výběr článků

Načítám