Hlavní obsah

Tesco přestaví některé hypermarkety na Extra

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodní řetězec Tesco připravuje v tuzemsku další změny. Některé své hypermarkety totiž začne přestavovat do nového formátu, který ponese označení Tesco Extra. Společnost tak bude mít v Česku již pět druhů obchodů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Tento u nás nový koncept prodeje již několik let úspěšně funguje ve Velké Británii. Zákazníci změnu poznají především na širší nabídce zboží a zejména služeb, modernějším vybavení a prostornějším uspořádání prodejní plochy,“ vysvětlila mluvčí společnosti Eva Karasová.

První takové obchody budou otevřeny v Plzni. První z nich na Rokycanské ulici bude zákazníkům přístupný již od září, další bude následovat v říjnu, a to rovněž v Plzni na Borských polích.

Mezi velké změny, které obchody Extra nabídnou, bude patřit například to, že přímo na prodejní ploše bude k dispozici lékárna, optika, prodejna fotoslužeb a telekomunikačních služeb. To hypermarkety v nabídce neměly.

Společnost dodala, že chybět nebudou ani samoobslužné pokladny či vlastní zkušební kabinky.

Tesco Stores tak bude mít od podzimu celkem pět formátů obchodů - kromě Extra mezi ně patří Expres (s prodejní plochou 300 m²), supermarket (1000 m²), hypermarket (3000 – 12 000 m²) a obchodní domy.

Reklama

Výběr článků

Načítám