Hlavní obsah

Bance miliardáře Petra Kellnera klesl zisk o třetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PPF banka, která je součástí finanční skupiny miliardáře Petra Kellnera PPF, vytvořila v pololetí čistý zisk 411,7 miliónu Kč, což ve srovnání s 587,5 miliónu v loňském prvním pololetí představuje pokles o 30 procent. Hospodářský výsledek banky ovlivnil pokles zisku z finančních operací a pokles čistých úrokových výnosů, naopak čisté výnosy z poplatků a provizí rostly.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zisk z finančních operací bance poklesl na 104,1 miliónu Kč, což představuje meziroční pokles na pětinu. Je to ale 2,5krát více, než v prvním pololetí 2008. Výnosy z poplatků a provizí meziročně vzrostly o bezmála 46 miliónů na 100,4 miliónu Kč. Čisté úrokové výnosy proti prvnímu pololetí 2009 poklesly o 17,1 procenta na 447,2 miliónu korun.

"Zisk na úrovni 400 miliónů Kč za první pololetí 2010 potvrzuje, že stanovená strategie dovoluje bance dosahovat nadstandardní výsledky i v období ekonomické krize," komentoval dosažené výsledky předseda představenstva a generální ředitel banky Petr Milev.

Celkové závazky banky vůči klientům vzrostly o 22 procent z 29,6 miliardy korun na konci loňského roku na 36,1 miliardy Kč k 30. červnu 2010. Objem úvěrů poskytnutých klientům vzrostl meziročně na 13,7 miliardy korun z 11,4 miliardy Kč. Objem klasifikovaných úvěrů na konci června představoval 7,72 procenta, pochybných a ztrátových úvěrů měla banka čtyři procenta.

PPF banka patří objemem aktiv podle metodiky ČNB k malým bankám. Je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF. Držitelem 92,96 procenta akcií banky je PPF Group N.V.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám