Hlavní obsah

České spořitelně klesl zisk, na poplatcích ale vydělala více

Novinky, toh
Aktualizováno

Největší tuzemské bance České spořitelně v prvním pololetí letošního roku klesl meziročně zisk o 6,8 procenta na 5,88 miliardy korun. Banka to uvedla v pátek v tiskové zprávě. Naopak na poplatcích vydělala opět o něco více.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Naše výnosy byly v meziročním srovnání negativně ovlivněny dvěma očekávanými vlivy.  Zaprvé, výsledek obchodování, který v uplynulém roce dramaticky vzrostl, se v roce 2010 vrátil na obvyklou úroveň. Za druhé, do výsledků se promítnul také nárůst rezerv na úvěry,“ komentoval výsledky Gernot Mittendorfer, generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny.

Banka mimo jiné uvedla, že klienti mají u banky úvěry v objemu 463 miliard korun (proti loňsku mírný pokles o 1,1 procenta). Navíc o dvě desetiny procenta jí ubylo klientů na 5,27 miliónu.

Nicméně České spořitelně nadále rostly příjmy z poplatků a provizí, a to o 8,6 procenta na 5,99 miliardy korun. „Pozitivní vývoj zaznamenaly příjmy z poplatků a provizí z úvěrových obchodů včetně prodeje doplňkových služeb, velmi oblíbené mezi klienty je např. pojištění schopnosti splácet,“ uvedla banka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám