Hlavní obsah

Škodovka prodala rekordně aut, vzrostl jí i zisk

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mladoboleslavská Škoda Auto zvýšila během prvního pololetí letošního roku své prodeje a zisk. Firma ve čtvrtek uvedla, že zákazníkům dodala 378 700 vozů, což je proti loňsku nárůst o necelý padesát tisíc aut. Škodovka se rovněž pochlubila, že jde o její prodejní rekord.

Foto: Petr Josek, Reuters

Šéf Škody Auto Reinhard Jung

Článek

Čistý zisk po zdanění činí 4,7 miliardy korun, což je nárůst o 74 procent proti loňsku. Kromě lepších prodejů je za zvýšením zisku i pro firmu výhodnější kurz české koruny. Nicméně škodovka uvedla, že ohledně dalšího vývoje zůstává opatrná.

„Pro druhé pololetí je na pozadí ekonomické nejistoty na mnoha trzích a po doběhnutí státních dotací třeba počítat se zdrženlivějším vývojem. Za celý rok 2010 však očekáváme výrazné zlepšení prodeje a finančního výsledku,“ komentoval Reinhard Jung, předseda představenstva.

Není žádným velkým tajemstvím, že podnik se v současnosti hodně upíná k čínskému trhu, kde mu výrazně rostou prodeje. Jen za prvních šest měsíců letošního roku o více než 80 procent ve srovnání s loňskem. Novou škodovku si tam pořídilo 84 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám