Hlavní obsah

Která banka má nejlevnější účet? Tady je pořadí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účet s nejnižšími poplatky lze v tuzemsku nadále pořídit u mBank. Vyplývá to ze srovnání účtu za druhé čtvrtletí letošního roku. V následujících měsících se však pořadí zřejmě změní. I banka „se službami zdarma“ totiž podraží. Finanční domy během léta a podzimu změní své sazebníky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nicméně podle hodnocení kalkulátoru serveru bankovnipoplatky.com, průměrné měsíční náklady v mBank činily devět korun, což ji s mKontem řadí na první pozici mezi nejlevnějšími účty. Server totiž sledoval nejen nastavení poplatků, ale rovněž to, kolikrát za měsíc lidé dané služby využívají.

Z toho hodnocení vyplývá, že na druhém místě se během uplynulého čtvrtletí umístila Fio banka (70 Kč), následovaná GE Money (87 Kč). Zajímavé je, že v první desítce vůbec nefigurují účty Komerční banky. Naopak Česká spořitelna v hodnocení vůbec není, protože kvůli specifickému nastavení účtu nemohly být náklady klientů této banky zahrnuty v kalkulátoru.

Průměrné náklady klientů na jednotlivých účtech:
pořadíúčetprůměrné náklady
1.mBank mKONTO9 Kč
2.Fio běžný70 Kč
3.GE Money GENIUS ACTIVE*87 Kč
4.GE Money GENIUS GOLD*87 Kč
5.Raiffeisenbank eKonto Premium*107 Kč
6.ČSOB EXKLUZIVNÍ KONTO*123 Kč
7.Raiffeisenbank eKonto Extra*127 Kč
8.PS Osobní účet Era129 Kč
9.Volksbank STYL konto147 Kč
10.Volksbank FIT konto149 Kč
*po splnění podmínek banky (zpravidla podmínky minimálního obratu, či zůstatku)

Nutné je dodat, že server upozornil, že pořadí nejlevnějších účtu se bude zřejmě měnit, protože banky ve velkém přecenily své sazebníky.

"U mBank se dá očekávat, že i po zvýšení, resp. zavedení určitých poplatků (např. výběry z bankomatu při nižším obratu na kartě než 2 000,-) se i do budoucna bude držet na špici. Ovšem už ne s tak výrazným náskokem," uvedly bankovnipoplatky.com

Reklama

Výběr článků

Načítám