Hlavní obsah

ČEZ i RWE si šlapou na paty, přetahují si desítky tisíc zákazníků

Novinky, toh

Energetičtí giganti ČEZ a RWE si začali od letošního roku konkurovat. Elektrárenský ČEZ totiž začal nabízet nově domácnostem plyn, RWE naopak elektřinu. Za několik měsíců se jim tak podařilo zlákat několik desítek tisíc domácností.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Elektřinu intenzivně nabízíme od květnového startu naší kampaně a zatím jsme s reakcí zákazníků na naši nabídku spokojeni. Ke konci července registrujeme deset tisíc klientů,“ komentoval mluvčí plynárenského kolosu Martin Chalupský.

Nicméně v konkurenčním boji je prozatím o něco úspěšnější ČEZ. Ten se v úterý pochlubil, že za dva měsíce na plyn přitáhl přes dvacet tisíc zákazníků. Nabídka prý nejvíce zabírá v západních Čechách a Moravskoslezském kraji.

„Nízkou cenou plynu jsme dali trhu výrazný impuls. Zákazníci si uvědomují, že změnou dodavatele mohou za rok ušetřit i několik tisíc korun,“ vysvětlil Alan Svoboda, ředitel obchodní divize společnosti ČEZ.

Výrazné úspory nabízí i RWE. Při odběru elektřiny od této společnosti mají lidé ušetřit více než tisíc korun ročně, jak uvedla firma v květnu při spuštění nabídky.

Reklama

Výběr článků

Načítám