Hlavní obsah

Miliardář Branson si koupil k narozeninám 60 airbusů

Novinky, Tomáš Holý

Britský miliardář Richard Branson ukázal, že rozhodně nemá hluboko do kapes. Ke svým šedesátým narozeninám si na probíhajícím aerosalonu ve Farnborough poblíž Londýna objednal šedesát dopravních airbusů A320.

Článek

Branson chce objednávkou zdvojnásobit počet letadel své letecké společnosti Virgin America. Světoznámý podnikatel si nechal objednal 40 strojů Airbus A320 za 3,3 miliardy dolarů s opcí na dalších 20 letounů.

„Jsem šťastný, že tento týden mohu oslavit svoji šedesátku, nemůže být lepší dárek než získat šedesát nových letadel,“ citovala agentura Reuters nadšeného Bransona. Ten oznámil koupi prostřednictvím videohovoru z Karibiku.

Foto: Reuters

Airbus A320 společnosti Air New Zealand

Miliardář vlastní značku Virgin, která se kromě letectví angažuje taky na poli vydávání desek. Jeho působnost zasáhla i do produkce nápojů, když uvedl na trh značky jako Virgin Cola či Virgin Vodka.

Chce proniknout i do vesmíru

Branson je rovněž za jedním z prvních projektů pronikání soukromého byznysu do vesmíru a společnost Virgin Galactic připravuje komerční lety na nízké oběžné dráhy.[celá zpráva]

Podle posledního žebříčku časopisu Forbes, který každoročně zveřejňuje seznam nejbohatší lidi planety, obsadil Branson 212. pozici. Jeho jmění je odhadováno na čtyři miliardy dolarů, tedy zhruba 80 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám