Hlavní obsah

Češi ve finále Wimbledonu Berdychovi nevěřili a vyhráli statisíce

Novinky, Tomáš Holý

Přestože se český tenista Tomáš Berdych probojoval až do finále Wimbledonu, našinci mu na celkové vítězství v turnaji příliš velké šance nedávali. Jelikož Berdych ve finále podlehl Rafaelu Nadalovi, čeští sázkaři si tak přišli i na statisíce korun.

Článek

Nečekaný Berdychův úspěch již ve čtvrtfinále nad favorizovaným Švýcarem Rogerem Federerem přitáhl pozornost sázkařů. Zájem milovníků tenisu pak umocnilo semifinálové vítězství nad Novakem Djokovičem. Sázkaři pak na nedělní finále byli ochotni vložit milióny korun. Například Fortuna evidovala na závěrečný zápas Berdycha s Nadalem objem sázek za dva a půl miliónu korun.

„Finálový zápas dopadl podle předpokladů, takže nejvyšší výhru ve Fortuně zaznamenal sázkař, který svou sázku podal ještě v době, kdy byl na Nadala kurs 2,15:1 a z nasazených 100 tisíc získal 215 tisíc korun. Jednalo se o nejvyšší sázku a zároveň výhru spojenou s finále Wimbledonu,“ komentoval mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Nemalé peníze vyhráli i sázkaři u konkurenční Chance. Například v semifinále, kdy hrál Berdych s Novakem Djokovičem, vsadil sázkař v Břeclavi na českého tenistu 60 tisíc korun. Čistý zisk pak pro něj činil přes padesát tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám