Hlavní obsah

Ryanair chce v letadlech zavést místa na stání

– Londýn • Aktualizováno
Novinky, rei

Irské nízkonákladové aerolinie Ryanair plánují ve svých letadlech zavést místa na stání. Cestujícího by tak letenka přišla na maximálně osm liber, tedy zhruba 248 korun. Firma už úpravy exteriéru 250 letadel konzultovala s leteckým výrobcem Boeing, uvedl v pátek britský deník The Daily Telegraph.

Článek

Výkonný ředitel aerolinek Michael O'Leary v rozhovoru pro televizní stanici ITV uvedl, že „vertikální sedadla“ by mohla být umístěna v zadní části letadel. Pasažéři k nim budou připoutáni v poloze vstoje.

„Měli bychom patnáct řad sedadel a deset řad míst na stání,“ upřesnil O'Leary. Podle Ryanairu by takového cestujícího letenka přišla na čtyři až osm liber (124 až 248 korun). Nejprve ale bude nutné uskutečnit všechny bezpečnostní zkoušky. Ty se plánují na příští rok.

Britský úřad pro civilní letectví už ale varoval, že praxe stojících pasažérů zřejmě nebude přípustná.

Ryanair v minulosti vyvolal debatu též plánovaným zpoplatněním toalet na palubách letadel. Jejich použití přijde v Británii na jednu libru (zhruba 31 korun). Podle O'Learyho opatření přinutí cestující spíše používat toalety na letištích.

Anketa

Koupili byste si letenku s místenkou na stání?
Ano
25,6 %
Ne
70 %
Nevím
4,4 %
Celkem hlasovalo 6887 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám