Hlavní obsah

RWE zdražila plyn pro domácnosti o 4,9 procenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plynárenská skupina RWE od čtvrtka zvyšuje ceny plynu domácnostem v průměru o 4,9 procenta. Měsíční náklady u průměrné domácnosti využívající zemní plyn na vaření, ohřev vody a vytápění tak vzrostou zhruba o 100 korun. Domácnosti, která zemní plyn používá pouze k vaření, stoupnou měsíční náklady přibližně o čtyři koruny.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

RWE plynem zásobuje více než 2,3 miliónu zákazníků.

Důvodem zdražení je podle firmy oslabování koruny a růst cen ropy a ropných derivátů na světových trzích. "Do cen zemního plynu pro třetí čtvrtletí letošního roku se negativně promítá výrazné oslabení kurzu české koruny vůči americkému dolaru," řekl při květnovém oznámení zdražení obchodní ředitel a člen představenstva RWE Transgas Tomáš Varcop.

RWE naposledy změnila ceny v dubnu, kdy ceny plynu pro domácnosti stouply o 2,9 procenta, poprvé shodně všem domácnostem v zemi na rozdíl od předchozích změn, kdy cena rostla v jednotlivých regionech různým tempem. Před tím, v lednu, RWE snížila cenu plynu pro domácnosti v průměru o 0,6 procenta. V loňském roce společnost plyn třikrát zlevňovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám