Hlavní obsah

Černouhelná OKD hodlá proinvestovat pět miliard

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžební černouhelná společnost OKD, která v posledních dvou letech investovala do nových technologií téměř devět miliard korun, chystá další investice. V nadcházejících pěti letech plánuje proinvestovat přes pět miliard korun do dalšího rozvoje dolů a nákupu nových technologií.

Článek

Novinářům to v úterý řekl generální ředitel OKD Klaus-Dieter Beck. Dokončen byl projekt, v němž společnost pořídila do svých dolů nové těžební technologie od renomovaných světových firem.

Díky nejmodernějšímu vybavení má nyní firma podle Becka přístup k novým zásobám uhlí a nejméně dvacetiletou perspektivu. Společnost OKD tak nadále nejméně do roku 2030 plánuje těžit uhlí v dolech Darkov, Karviná a ČSM na Karvinsku a Paskov na Frýdecko-Místecku.

Společnost OKD za loňský rok dosáhla čistý zisk 1,48 mld. korun, oproti 10,039 mld. v roce 2008. Celkové výnosy meziročně klesly z předloňských 55,4 mld. korun na loňských 35,3 mld. korun.

Vzhledem k nižší poptávce firma minulý rok prodala 11 mil. tun uhlí oproti 12,5 mil. tun v roce 2008. Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb se snížily ze 38,802 mld. korun v roce 2008 na loňských 27,235 mld. korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám