Hlavní obsah

Hygienici varují před spalovači tuků Hydroxycut

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hygienici varují před používáním spalovačů tuků Hydroxycut. Tyto doplňky stravy jsou vyráběny ve Spojených státech a v Česku se prodávají zejména na internetu. Jejich používáním mohou lidé vážně ohrozit své zdraví.

Článek

„V květnu 2009 bylo vydáno varování americkým Úřadem pro potraviny a léčiva (FDA) před konzumací tohoto doplňku stravy z důvodu závažných zdravotních následků prokazatelně způsobených konzumací doplňků stravy Hydroxycut, kdy se jednalo hlavně o selhání funkce jater a jejich poškození,“ upozornil hlavní hygienik ČR Michael Vít.

Podle něj se po konzumaci tohoto výrobku může stát, že lidé budou mít projevy jako při zánětu jater, tedy zažloutlou pleť a tmavou moč. Dalšími projevy jsou silné pocity nevolnosti, zvracení či nadměrná únava a podobně.

Výrobek byl již loni zakázán a stažen z evropského trhu. „V současné době se opět tento doplněk stravy objevil na trhu v ČR včetně internetového prodeje,“ dodal Vít.

Reklama

Související témata:

Související články

Dětská kaše Sunarka obsahuje toxické látky

Společnost Hero nedoporučuje používat nebezpečnou Sunarku nemléčnou kaši s osmi cereáliemi a medem. Ve výrobku byl totiž zjištěn obsah aflatoxinů. Firma to...

Výběr článků

Načítám