Hlavní obsah

Inspekce zakázala estonský přípravek na podporu potence

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice se objevil další nebezpečný doplněk stravy. Tentokrát se jednalo o estonský výrobek Man Power na podporu potence. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozornila, že za poslední dva roky jde již o osmý nebezpečný doplněk stravy.

Článek

Estonský Man Power podle šetření obsahuje aildenafil. „Látka se svou strukturou i účinky podobá sildenafilu, to jest látce, která se používá pro výrobu léků, ale pouze těch, jejichž užívání může vzhledem k nežádoucím vedlejším účinkům předepsat pouze lékař na základě posouzení zdravotního stavu pacienta,“ vysvětlila mluvčí SZPI Martina Šmídtová.

Právě proto, že doplněk stravy je volně prodejný, ale přitom obsahuje látky vázané na lékařský předpis, musí být výrobek stažen z trhu.

“Z hodnocení ministerstva také vyplývá, že aildenafil se dokonce ve farmaceutickém průmyslu dosud nepoužívá, neboť není dostatečně prozkoumán,“ doplnila Šmídtová s tím, že konkrétně šlo o přípravek Man Power s dobou trvanlivosti do června příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám