Hlavní obsah

Škodovka přesune výrobu roomsterů do Vrchlabí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto hodlá přesunout výrobu roomsterů ze závodu v Kvasinách do Vrchlabí. Stát by se tak mělo v lednu příštího roku. Informoval o tom podnikový list Škodovácký odborář.

Článek

„Kvasiny ztratí model Roomster a to pravděpodobně od 3. ledna 2011,“ uvedl odborový předák Jaroslav Povšík. Podle něj jde o vyjádření solidarity, protože díky přesunu výroby se nebude ve Vrchlabí masově propouštět.

Podle odborů je záběr výroby v jednotlivých závodech značně nevyrovnaný. Zatímco v Kvasinách se nyní vyrábí kromě roomsteru ještě značky Superb, Superb combi a Yeti, ve Vrchlabí z linek sjíždí jen Octavia Tour a nová octavia. Její starší model se však od podzimu přestane vyrábět.

„Firma do Vrchlabí neposílá roomster z toho důvodu, že by to bylo nějak extra ekonomicky výhodné, ale hlavně z důvodu solidarity a splnění slibu zachování závodu Vrchlabí,“ citoval Škodovácký odborář Klause Dierkese z představenstva Škody Auto.

Reklama

Výběr článků

Načítám