Hlavní obsah

Pračce Candy hrozí roztržení bubnu, varoval po testech časopis

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Testy odhalily nebezpečnou pračku, u které hrozí roztržení jejího bubnu. Informoval o tom časopis Test. Podle něj partnerská německá organizace odhalila nebezpečí při dlouhodobém používání pračky Candy GO 1460 D.

Článek

Při zátěžových testech zmíněná pračka hned dvakrát prací cyklus nevydržela. Poprvé to bylo po 752 pracích cyklech, což odpovídá pětiletému provozu, a po 1328 cyklech. To je zhruba devět až deset let používání pračky.

„U obou testovaných kusů pračky při rychlosti odstřeďování 1400 otáček za minutu povolily sváry na bubnu. Porušený buben prorazil vanu a plášť pračky. Úlomky poškozených částí vystřelily z pračky až do vzdálenosti tří metrů,“ upozornil časopis.

Podle něj německé zastoupení společnosti Candy vyhodnotilo riziko jako nízké, přesto doporučilo prohlídku pračky. Ta se prodává i v České republice.

„Spotřebitelé, kteří vlastní pračku Candy GO 1460 D a u které se zmíněná vada dosud neprojevila, nemohou automaticky požadovat její výměnu či odstoupení od smlouvy. Časopis Test doporučuje přesto pračku, je-li v zákonné záruční době, reklamovat a vyčkat na vyjádření záručního servisu,“ uvedl časopis s tím, že pokud by byla odhalena skrytá vada pračky, je třeba další postup řešit s prodejcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám