Hlavní obsah

Kvůli zrychlování Toyot zřejmě zemřelo v USA až 89 lidí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúmyslné zrychlování Toyot si vyžádalo za poslední deset let jen ve Spojených státech zřejmě až 89 obětí. Vyplývá to z vládní zprávy, která odhad zvýšila z původních 52 mrtvých. Japonská automobilka kvůli problémům již před několika měsíci oznámila, že opraví milióny vozů.

Foto: Nicky Loh, Reuters

Článek

Americký úřad pro bezpečnost v dopravě obdržel od roku 2000 do letošní poloviny května přes 6200 stížností na náhlé zrychlování vozů značky Toyota. Vláda nyní zmiňuje, že za stejnou dobu zemřelo při nehodách Toyot 89 lidí a dalších 57 bylo zraněno.

Automobilka kvůli rozsáhlým problémům s brzdovými, ale i plynovými pedály a podlahovými krytinami svolala k opravě přes osm miliónů vozů po celém světě. Americké úřady také firmě vystavily dosud nejvyšší pokutu 16,4 miliónu dolarů. [celá zpráva]

Toyota sdělila, že soucítí s rodinami i jednotlivci, kteří byli nehodami poškozeni. Firma také ke zprávě amerických úřadů uvedla, že mnohým stížnostem chybí detailní popis problémů, které mohly případnou kolizi zapříčinit. Zároveň však dodala, že nadále spolupracuje při šetření zmíněných závad.

Reklama

Související články

Toyota omladila a zlevnila model RAV4

České zastoupení Toyoty uvede 1. května na tuzemský trh omlazenou Toyotu RAV4. Základní cena s motorem 2,0l Valvematic, šestistupňovou manuální převodovkou...

Výběr článků

Načítám