Hlavní obsah

Sázkaři prosázeli na MS v hokeji stovky miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázkaři prosázeli na mistrovství světa v hokeji stovky milionů korun a šampionát patřil letos i díky vítěznému tažení českého týmu k nejsázenějším sportovním akcím. Turnaj v Německu provázely výpadky favoritů a tím pádem lidem tikety příliš nevycházely. Vyplývá to z ankety mezi sázkovými kancelářemi.

Článek

"Hokejové MS patří spolu s olympiádou a fotbalovým šampionátem k nejsázenějším sportovním akcím. Objem sázek dosáhl ke 200 milionů korun," řekl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. U Fortuny objem sázek překročil 116 miliónů korun, což znamenalo proti minulému mistrovství nárůst o šest procent. "Hokej potvrdil, že je druhým nejsázenějším sportem. Fotbal si však stále drží náskok, na letošní MS v JAR očekáváme až 200 miliónů korun," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

U Chance činil celkový objem sázek na hokejový šampionát 55 miliónů korun. U přepážek sázkových kanceláří Synot Tip klienti prosázeli desítky miliónů.

Ve srovnání s loňským světovým šampionátem vklady mírně vzrostly, a to především kvůli spuštění live sázek a vítěznému tažení české reprezentace, uvedl mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Nejvíce se podle něj jako obvykle sázelo na zápasy českých hokejistů, hlavně ve vyřazovací části, a na utkání s jednoznačnými favority, tedy v případě letošního šampionátu s účastí Ruska.

Sázející příliš nevyhrávali

Šampionát byl úspěšnější pro bookmakery než pro sázející. Podílela se na tom řada překvapení v základních a osmifinálových skupinách, stejně jako v play off. Na mnoha z nich se podílela také česká reprezentace, která na jedné straně podlehla outsiderům, na druhé straně porazila papírové favority jako Kanadu nebo ve finále Rusko.

"Ale například loni to bylo přesně naopak, favorité vyhrávali ve většině zápasů a my jsme vypláceli sázkařům velké peníze," podotkl Hadrava. Úspěšnější byli sázející v doplňkových sázkách například na střelce branek nebo kanadské bodování, poznamenal Zikmund. Hodně peněz podle něj vydělali sázející, kteří věřili českým reprezentantům. Počáteční kurz na jejich vítězství v turnaji byl u Sazky 10:1.

Fortuna zaznamenala nejkurióznější výhru sázejícího, který trefil přesný výsledek zápasu ČR - Norsko (2:3) za 1000 korun. Při kurzu 65:1 tak vyhrál 65 000 korun. U Synot Tipu si jeden ze sázkařů vsadil desetitisíce na to, že Česko v základní skupině nevstřelí branku v oslabení, ale závěrečný zápas se Švédskem mu tento tip pokazil.

U Chance padla nejvyšší výhra až na konci šampionátu. Sázkař v Domažlicích vsadil na vítězství Česka nad Ruskem 50 000 v kurzu 4,35:1, takže vyhrál 217 500 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám