Hlavní obsah

V USA zkrachovala další malá banka, letos jich už je 73

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ve Spojených státech zkrachovala další malá banka, společnost Pinehurst Bank. Počet bankrotů v americkém bankovním sektoru se tak od začátku roku vyšplhal na 73. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Další zkrachovalou americkou bankou je Pinehurst Bank.

Článek

Pinehurst Bank má pouze jednu pobočku a 18 zaměstnanců. Její aktiva činí zhruba 61 milionů dolarů (1,2 miliardy Kč). Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC) uvedla, že veškeré vklady u zkrachovalé banky převezme konkurent Coulee Bank of La Crosse.

Počet krachů bank v USA výrazně narostl v souvislosti s finanční krizí. Loni muselo skončit 140 bank, v roce 2008 jich bylo jen 25 a ještě o rok dříve pouze tři.

Letos zkrachuje pravděpodobně více bank než loni

Úřady předpokládají, že letos skončí ještě více bank než loni, i když FDIC připouští, že situace některých malých bank se v poslední době trochu zlepšila. Stav u menších bank se ale zlepšuje pomaleji než u bank větších i samotné ekonomiky.

Předsedkyně FDIC Sheila Bairová už dříve upozornila, že velké banky mají přístup k mnohem výhodnějšímu financování, protože je trh pořád ještě vnímá jako příliš velké na to, aby padly. Takové vnímání bank by ale podle ní mohlo vést k tomu, že lidé budou vklady z menších bank vybírat a přesouvat do větších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám