Hlavní obsah

Lesy ČR zrušily obří tendr na prodej dřeva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) v pondělí zrušil tendr na prodej dřeva a lesnické práce v hodnotě 16 miliard korun. Nový tendr by chtěly LČR vypsat po květnových volbách. Uvedl to mluvčí podniku Zbyněk Boublík.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tendry kritizovali politici, ekologové i lesnické firmy a výhrady k nim měl antimonopolní úřad. LČR patří polovina lesů v zemi a podle nových tendrů se v nich mělo pracovat od ledna 2011.

"Aby byly eliminovány jakékoliv možné procesní vady a LČR mohly objektivně upravit parametry zadávacího řízení dle akceptovatelných doporučení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, přistoupily ke zrušení zadávacího řízení," uvedl Boublík.

Ke zrušení tendrů podle něj přispělo i jejich politické zpochybňování. "Tendry se staly předmětem silného politického lobby a součástí předvolebního boje jednotlivých politických stran," řekl mluvčí. Aby nově vypsané tendry byly oproštěny od politizace, budou podle něj vyhlášeny po ukončení voleb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám