Hlavní obsah

Aerolinky Emirates očekávají z Prahy svižný start

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za šest týdnů nabídnou z ruzyňského letiště přímé spojení se Spojenými arabskými emiráty další aerolinky. Od 1. července začne létat z Prahy společnost Emirates. Doposud českou metropoli s Dubají spojoval pouze Travel Service, a to zejména pro klienty cestovních kanceláří.

Článek

„Neznamená to pouze novou přepravní kapacitu mezi Prahou a Dubají, ale i přístup k unikátní síti dalších linek provozovaných společností Emirates, zejména do jihovýchodní Asie, Indie a Afriky. Letiště Praha tak zároveň posiluje svou pozici vstupní brány do východní a střední Evropy,“ komentoval Jiří Pos, člen představenstva Letiště Praha.

Emirates prozatím sestavují v Praze svoji pobočku, kde zaměstnají na dvacet lidí. Na lince bude nasazen letoun Airbus A330-200. Firma neuvedla, kolik již prodala letenek, slibuje si však úspěšný start.

„Začátek je velice slibný, rezervace na lety z Prahy do Dubaje i zpět se množí a očekáváme, že v následujících týdnech jejich počet dál poroste,“ uvedl Richard Vaughan, viceprezident z Emirates.

České aerolinie linku Praha - Dubaj v lednu 2007 zrušily, protože byla ztrátová.

Reklama

Výběr článků

Načítám