Hlavní obsah

Zlato šplhá k novým rekordům

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Cena zlata během středečního obchodování zdolala další historická maxima. Drahé kovy zdražují kvůli obavám z řeckých problémů. Balík schválené finanční pomoci by totiž mohl ohrozit kurzy měn. Cena zlata se tak dostala nad 1235 dolarů za troyskou unci.

Foto: Issei Kato, Reuters

Článek

Zlato v současnosti těží zejména z propadu eura. Měna sice v pondělí po schválení obří finanční pomoci pro problémové země posílila vůči dolaru, od úterý však opět ztrácí. Objevují se totiž pochybnosti, zda stovky miliard eur slíbené na záchranu Řecka, popřípadě dalších zemí, skutečně zlepší hospodaření států.

„Jediné, co můžeme udělat, je dát peníze do komodit, papírové peníze jsou totiž znehodnocovány,“ komentoval pro agenturu Bloomberg obchodník Jim Rogers ze singapurské společnosti Rogers Holdings. Drahý kov již v letošním roce podražil o 12 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Německo pomoc Řecku poskytne, rozhodl soud

Německý nejvyšší soud v sobotu zamítl žádost skupiny akademiků, aby zablokoval pomoc pro Řecko. Německo má v příštích třech letech v rámci širší pomoci od...

MMF schválil poskytnutí úvěru pro Řecko

Výkonný výbor Mezinárodního měnového fondu na svém mimořádném zasedání schválil poskytnutí úvěru zadluženému Řecku v objemu 30 miliard eur (775,65 miliardy...

Výběr článků

Načítám