Hlavní obsah

Skupina RWE začala nabízet domácnostem levnou elektřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina RWE, která od začátku roku dodává elektřinu zejména velkým zákazníkům, nově nabízí elektrický proud také domácnostem. Informovala o tom firma, která patří mezi pět největších evropských energetických společností.

Článek

Na českém trhu s elektřinou chce RWE během příštích let získat dvouciferný podíl. Podle předsedy představenstva RWE Transgas Martina Herrmanna je vstup na trh s elektřinou logickým krokem. Vyplývá z faktu, že na všech klíčových trzích energetická skupina prodává zemní plyn a elektřinu.

"Díky naší nové nabídce lidé ročně ušetří na účtech za elektřinu více než tisíc korun. RWE dnes prodává elektřinu zákazníkům ve všech regionech České republiky," uvedl Herrmann. "RWE je druhým největším výrobcem elektřiny v Evropě a máme tak co nabídnout," dodal.

Skupina RWE zatím dodávala elektřinu velkým zákazníkům, jako je například firma Lasselsberger, sklárny Rückl a Moser nebo ocelárna Poldi. Podle šéfa obchodu a člena představenstva RWE Transgas Tomáše Varcopa firma od dubna uzavřela smlouvy na odběr elektřiny s více než tisícovkou domácností v Česku.

Společnosti skupiny RWE v ČR organizačně patří pod RWE AG, která je matkou celého koncernu. Řídící společností v České republice je společnost RWE Transgas, jejíž hlavními obchodními aktivitami jsou dovoz zemního plynu a obchod se zemním plynem.

Zisky z plynu stále rostou

Tržby společnosti RWE Transgas v České republice v loňském roce meziročně klesly o šest procent na 102,160 miliardy korun. Zisk po zdanění naopak stoupl o 4,3 procenta na 10,473 miliardy Kč.

Podle místopředsedy představenstva Dirka Simonse byly hlavními důvody vyššího čistého zisku v roce 2009 růst prodeje plynu do zahraničí a také zvládnutí rusko-ukrajinské plynové krize. Společnost také uspořila náklady díky konsolidaci skupiny RWE v Česku.

Reklama

Související články

Plyn bude od dubna dražší

Většina domácností si bude muset od dubna za dodávky zemního plynu připlatit. Dominantní dodavatel plynu, společnost RWE Transgas, totiž zdraží plyn o několik...

Plyn od dubna zdraží o tři procenta

Energetická společnost RWE Transgas zdraží na jaře domácnostem plyn. Od prvního dubna se zvýší ceny pro domácnosti o 2,9 procenta. Firma to uvedla v pátek...

Výběr článků

Načítám