Hlavní obsah

CNN a CBS chtějí kvůli úsporám propojit zpravodajství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké televizní stanice CNN a CBS jednají o tom, že propojí svá zpravodajství. Obě televize mají dlouhou tradici spolupráce. Zejména CBS by pak případná spolupráce přinesla výrazné úspory. Informoval o tom deník The New York Times (NYT).

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zpravodajství CBS, kde dlouhá léta pracoval legendární americký televizní novinář Walter Cronkite, podle NYT posledních 12 let zaostává za konkurencí. I její ranní vysílání pak zaostává za stanicemi jako například NBC. Vysoké náklady na zpravodajství navíc nutí televize ve špatných ekonomických časech propouštět a CBS není výjimkou. Tou naopak je CNN, která i přes pokles trhu nabírá nové pracovníky.

CNN se nicméně v posledním roce ve Spojených státech potýká s výrazným poklesem sledovanosti, byť se jí hospodářsky daří. Ve věkové skupině 25 až 54, na kterou zadavatelé reklam cílí nejvíce, skončila mezi zpravodajskými televizemi až čtvrtá. Sledovanost jejích hvězd, jako je například i v Česku známý Larry King, klesla o více než 30 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám