Hlavní obsah

Letos se v Česku prodalo přes 54 tisíc aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej osobních automobilů v Česku letos od ledna do dubna vzrostl meziročně o 12,2 procenta na 54 603 vozů. V dubnu pak počet nově registrovaných osobních automobilů klesl meziročně o 13,23 procenta na 15 264 vozidel. Vyplývá to ze statistik, které ve středu zveřejnil Svaz dovozců automobilů (SDA).

Foto: archiv, Novinky

Ilusrační foto

Článek

"Při hodnocení kategorie osobních automobilů musíme vzít v úvahu, že v dubnu 2009 jsme zaznamenali nejvyšší měsíční registrace za celé sledované období, neboť skončila pětiletá deformace českého trhu (změna zákona o DPH) a firmy realizovaly odložené nákupy ze začátku roku 2009," komentoval statistiky tajemník SDA Pavel Tunkl.

Dubnové registrace lehkých užitkových vozidel meziročně klesly o 36,1 procenta na 1000 aut a za první čtyři měsíce letošního roku se jejich počet snížil o 68,6 procenta na 3386. "Dubnové snížení poklesu oproti údajům za rok 2009 naznačuje počínající stabilizaci trhu v tomto segmentu," podotkl Tunkl.

Reklama

Výběr článků

Načítám