Hlavní obsah

Energetické Centrum začne od června dodávat plyn domácnostem

Společnost Energetické Centrum začne od června dodávat plyn pro domácnosti a malé firmy. Do dvou let chce dosáhnout desetiprocentního podílu na trhu s plynem. Firma o tom informovala na tiskové konferenci.

Foto: Archiv , Právo

Článek

Na dodávky plynu uzavřelo Energetické Centrum dosud smlouvy se 4900 klientů. "Běžná domácnost, která žije v rodinném domku a ročně spotřebuje 30 MWh plynu, za něj uhradí asi 30 000 korun. Na plynu dodávaném Energetickým Centrem uspoří pět procent z ceny, tedy 1500 korun," uvedl ředitel společnosti René Grebeň.

Na 90 procent odběratelů firmy tvoří domácnosti, zbytek jsou malé a střední firmy. Více než dvě třetiny zákazníků pochází se Středočeského kraje a další početné skupiny z Jihomoravského a Jihočeského kraje. Na začátku letošního roku vstoupilo Energetické Centrum také na trh s elektřinou a od té doby získalo 5000 klientů.

Energetické Centrum sdružuje několik firem podnikajících v oblasti energetického poradenství a prodeje. Kromě ČR působí také na Slovensku a plánuje zahájení činnosti na polském a maďarském trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám