Hlavní obsah

Zájem o hypotéky v březnu opět vzrostl

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o hypotéky po mnoha měsících úpadků opět roste. Tuzemské banky za březen poskytly úvěry za více než sedm miliard korun. Vyplývá to z údajů ukazatele Fincentrum Hypoindex.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

Oproti únoru jde tak o padesáti procentní nárůst zájmu o hypotéky. Těch bylo poskytnuto celkem 4222, přičemž průměrná výše úvěru činila 1,6 miliónu korun.

V meziročním srovnání však hypoteční trh stále zaostává, a to o 4,5 procenta v počtu úvěrů a o 6,4 procenta co do jejich objemu.

Více jak polovina klientů bank požádala o pětiletou fixaci. Nutné je dodat, že zatímco krátkodobé fixace v předešlých měsících díky nejrůznějším zvýhodněným nabídkám klesly, naopak pětileté fixace mírně podražily.

Podle Hypoindexu průměrná úroková sazba bez rozdílu fixace činila v březnu 5,41 %. Jen pro srovnání, u pětileté fixace činila průměrná úroková míra 5,38 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Stoprocentní hypotéky kvůli krizi padly

Hypoteční banky se v reakci na ekonomickou krizi a propad cen nemovitostí vyhýbají poskytování hypoték na celou hodnotu pořizovaného majetku. Sledovaný poměr...

Hypotéky zlevňují, ale jen o desetiny procent

Hypotéky po dlouhé řadě měsíců znatelně zlevňují. Ale není to žádná velká sláva, jde zatím jen o desetiny procent. Loni osciloval průměrný úrok z nově...

Výběr článků

Načítám