Hlavní obsah

Kvůli kritice vyřadí Toyota z prodeje luxusní model

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota stále ještě čelí kritikám ohledně bezpečnosti svých vozů. V jednom případě se firma dokonce rozhodla přestat prodávat jeden ze svých luxusních modelů. Informovala o tom BBC.

Článek

Americký magazín Consumer Reports totiž zákazníky varoval před zakoupením modelu Lexus GX 460. Vůz má totiž problémy se stabilitou, při jízdě by tak v určitých momentech mohlo dojít i k převracení auta.

Toyota je přesvědčena, že obdobné závady si není vědoma. Přesto prodej modelu stáhne z trhu ve Spojených státech, na Středním východě, v Oceánii a Rusku. Závadu se tedy po kritice pokusí identifikovat a napravit.

Firma zároveň tvrdí, že její experti model testovali a žádné problémy nezjistili. Navíc si nestěžovali žádní zákazníci. V USA bylo za tři měsíce prodáno pět tisíc vozů. Časopis však ve svém testu uvádí, že při prudkých zatáčkách se auto nebezpečně naklání, navíc elektronický systém stability selhává, takže může dojít i k převrácení vozu.

Kvůli závadám musela automobilka oznámit, že po celém světě svolá k opravě na 8,5 miliónu vozů, přičemž většina z nich je právě na americkém trhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota dodá Mazdě hybridní pohon z Priusu

Toyota a Mazda uzavřely dohodu o licenčních dodávkách hybridní technologie používané v modelu Toyota Prius. Mazda hodlá svůj hybridní vůz představit v roce...

Výběr článků

Načítám