Hlavní obsah

PPF získala dvě procenta kapitálu italské pojišťovny Generali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Finanční skupina PPF Group získala podíl na kapitálu největší italské pojišťovny Assicurazioni Generali ve výši 2,02 procenta. Akcie nakupovala přímo i nepřímo prostřednictvím své stoprocentní dceřiné společnosti Anthiarose. Informoval o tom v úterý mluvčí PPF Alexej Bechtin.

Článek

Nizozemská PPF Group N.V., kterou spoluvlastní nejbohatší Čech Petr Kellner, koupila 31,449 milioónu akcií pojišťovny Generali. "Akcie Generali pokládá PPF za investici, která svým nízkým rizikovým profilem vhodně doplňuje investiční strategii skupiny," uvedl Bechtin bez bližších podrobností.

Generali je třetí největší pojišťovnou v Evropě, loni zvýšila čistý zisk o 52 procent na 1,309 miliardy eur (asi 33,2 miliardy Kč). Spolu s tuzemskou finanční skupinou PPF založila podnik Generali PPF Holding, který vlastní Českou pojišťovnu a je aktivní v celkem 14 zemích střední a východní Evropy. Generali PPF Holding, je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent).

Skupina PPF podniká kromě pojišťovnictví ve spotřebitelských financích, v bankovnictví a poskytuje služby správy majetku. Vlastní téměř 93 procent v PPF Bance či téměř 30 procent v ruké Nomos Bank. Patří jí také zhruba osmiprocentní podíl v západosibiřské Chanty-Mansijské bance. Z oblasti správy majetku spoluvlastní PPF ECM Holding.

Kellner je podle amerického časopisu Forbes 89. nejbohatším člověkem planety. Forbes mu přisuzuje majetek 7,6 miliardy dolarů (asi 142,3 miliardy Kč), tedy o 1,6 miliardy dolarů vyšší než loni. Kellnerův majetek tvoří právě především aktiva jím ovládané finanční a investiční skupiny PPF.

Reklama

Výběr článků

Načítám