Hlavní obsah

Dánové v Carlsbergu nemohou pít pivo v práci, tak stávkují

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne nadarmo se v Česku říká „pít jako Dán“. Právě dánští zaměstnanci světoznámého pivovaru Carslberg toto úsloví nepopřou. Kvůli zákazu pít pivo na pracovišti totiž vyhlásili stávku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle Sky News čtvrtý největší pivovar na světě udělal to, co většina civilizovaných podniků zavedla dávno - zakázal během směn konzumovat alkohol, který měli zaměstnanci zdarma k dispozici.

Nově si zaměstnanci na pivo zdarma musí počkat na čas oběda. Firma proto skončila doplňováním pěnivého moku do zaměstnaneckých ledniček.

„Dlouho jsme o tom přemýšleli a rozhodli jsem se, že je třeba zavést politiku týkající se alkoholu, která je v současnosti akceptovatelná společností - na 93 procent dánských podniků takovou politiku má,“ řekl Sky News mluvčí Carlsbergu Jens Bekke.

Kvůli tomu již ve středu začali zejména skladníci podniku stávkovat. Podle stanice však ještě ve čtvrtek asi 250 z několika stovek zaměstnanců stále stávkovalo. Podle Bekkea tak jednají nezákonně, jedná z dánských odborových organizací prý souhlasila, že by dělníci měli být potrestáni pokutou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám