Hlavní obsah

Malí akcionáři ArcelorMittalu opět protestovali

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm minoritních akcionářů znovu protestovalo před začátkem mimořádné valné hromady největší tuzemské hutní společnosti ArcelorMittal Ostrava (AMO). Dlouhodobě jim vadí, že firma nevyplácí dividendy a zisk převádí na účet nerozděleného zisku z minulých let.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Protestující malí akcionáři drželi dva transparenty.

Článek

„Rozhodli jsme se protestovat, i když dnešní valná hromada je o něčem jiném, abychom zase připomněli to, co nám na jednání představenstva a vedení společnosti nejvíce vadí. Přišli jsme jim opět připomenout, že vysávají ze společnosti peníze, převádí je k majoritnímu vlastníkovi společnosti,“ řekl novinářům Jiří Psota, jeden z minoritních akcionářů.

Protestující malí akcionáři měli v rukou dva transparenty se stejným motivem, jako dva billboardy, které nechali už o víkendu vyvěsit v Ostravě: pod nápisem Odprašujeme??? uklizečka vysává peníze. Jde o parodii na podobné billboardy s nápisem Odprašujeme, které firma nechala v minulých týdnech rozvěsit, aby propagovala svou nedávno zahájenou ekologickou investici za téměř miliardu korun.

Minoritní akcionářům se nelíbí, že desítky miliard ze zisku firma půjčuje jiným společnostem ve skupině majoritního vlastníka. Před časem tyto půjčky dosahovaly celkem téměř 25 miliard korun, podle vedení firmy však bylo v polovině února přes 11 miliard korun ostravské společnosti vráceno.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud vyhověl malým akcionářům ArcelorMittal

Usnesení loňské valné hromady společnosti ArcelorMittal Ostrava (AMO) týkající se nerozdělení zisku největší tuzemské hutní firmy za rok 2008 je pro formální...

Výběr článků

Načítám