Hlavní obsah

ČD chtějí přilákat děti, nabídly školám lístek do Prahy za 80 korun

České dráhy chtějí přilákat do vlaků více dětí do 15 let. Nabídly proto školám nový tarif, v jehož rámci mohou jet žáci odkudkoli do Prahy za zpáteční jízdné ve výši 80 korun. Novinku představil na tiskové konferenci ředitel ČD Petr Žaluda, který zároveň na Hlavním nádraží přivítal první dva školní výlety.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Šéf Českých drah Petr Žaluda

Článek

"Cílem je vzbudit zájem o železnici u mladé generace. Věřím, že po této zkušenosti děti přesvědčí i své rodiče, aby více využívali tento ekologický způsob dopravy," vysvětlil Žaluda. Inspiraci prý našly dráhy v Německu, kde školy využívají snížené tarify již delší dobu.

Dráhy s nabídkou obeslaly stovky škol, řada z nich již potvrdila její využití. Děti mohou levně cestovat pouze v úterý, ve středu, ve čtvrtek a o víkendu, pro pondělí a pátek, kdy jsou vlaky nejvytíženější, nový tarif neplatí. Kromě základních a speciálních škol mohou takto cestovat i dětské domovy.

Akce platí jen v období od 7. března do 31. května a pak od 1. září do 13. prosince letošního roku. Na jízdenku může jet ve skupině minimálně deset dětí, maximálně pak 30.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám