Hlavní obsah

British Airways zruší kvůli stávce šest letů mezi Prahou a Londýnem

Letecká společnost British Airways pro chystanou první vlnu stávky palubního personálu od 20. března do 23. března zruší šest letů mezi Prahou a Londýnem z celkových 24. Firma to uvedla v úterý v tiskovém prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777 britských aerolinií

Článek

"Je možné, že i některé lety, v tuto chvíli uváděné jako zrušené, budou nakonec uskutečněny. Máme totiž zprávy, že v období stávky nastoupí do zaměstnání více členů palubního personálu, než jsme očekávali," uvedla Anna Ingham-Grant z českého zastoupení British Airways. Cestujícím zároveň doporučila, aby sledovali aktuální informace na stránkách www.ba.com.

Celkově by náhradní letový řád měl v době stávky umožnit přepravu 60 procent cestujících, kteří mají na kritické období zaknihované lety. Ostatní pasažéři si mohou zdarma let změnit na jiný termín, případně na jiného dopravce, nebo dostanou peníze zpět bez stornopoplatků.

Personál se bouří proti propouštění

Palubní personál chce stávkovat, neboť se mu nelíbí plány podniku na propouštění a změny pracovních podmínek. Na British Airways loni těžce dolehla hospodářská recese a firma se dostala do hlubokých ztrát, vedení proto přijalo řadu úsporných opatření včetně zrušení 1700 míst.

"Děláme vše proto, aby se stávka neuskutečnila. Dostali jsme se však do bodu, kdy je třeba informovat naše zákazníky a nabídnout jim řešení pro případ, že naše jakékoliv další snahy selžou. Všem děkujeme za trpělivost," řekl šéf firmy Willie Walsh. K odvolání stávky vyzval odbory i britský premiér Gordon Brown.

Stávka se má uskutečnit ve dvou vlnách, první od 20. března, druhá od 27. března.

Směr Praha - Londýn
DenOdlet 8:50Odlet 11:05Odlet 18:20
20. březenpodle plánupodle plánupodle plánu
21. březenZRUŠENpodle plánupodle plánu
22. březenZRUŠENpodle plánupodle plánu
23. březenZRUŠENpodle plánupodle plánu
Směr Londýn - Praha
DenOdlet 7:05Odlet 14:40Odlet 19:05
20. březenpodle plánupodle plánuZRUŠEN
21. březenpodle plánupodle plánuZRUŠEN
22. březenpodle plánupodle plánuZRUŠEN
23. březenpodle plánupodle plánupodle plánu
zdroj: British Airways

Reklama

Výběr článků

Načítám