Hlavní obsah

Duškovi zakázali vstup na ministerstvo, aby ho homosexuálové neobtěžovali

Novinky, toh

Odborář Jaromír Dušek se již nesmí bez dozoru pohybovat na ministerstvu dopravy. Zakázal mu to sám ministr dopravy Gustav Slamečka. Dokonce vzkázal, že je to lepší pro Duškovu bezpečnost. Odborář totiž před několika dny uvedl, že kvůli množství homosexuálů na nejvyšších postech úřadu se bojí na chodbě sehnout pro tužku.

Foto: archív, Právo

Předseda Odborového sdružení železničářů Jaromír Dušek

Článek

„Ano, zakázal jsem panu Duškovi vstup do budovy. Je to v rámci jeho bezpečnosti, když se tu cítil být v nebezpečí," vzkázal k zablokování Duškovy karty pro vstup na ministerstvo Slamečka.

Mluvčí úřadu Karel Hanzelka dodal, že kromě Duška byl vstup zakázán dalším třem odborářům. Ostatní, pokud do budovy mají přístup, se tam dostanou. Pokud by Dušek chtěl na úřad přece jen vstoupit, tak samozřejmě smí. Musí se však na vrátnici ohlásit jako návštěva a počkat si, až pro něj někdo přijde.

Dušek si zákaz vysloužil poté, co před několika dny kritizoval hospodaření Českách drah. V kritice mimo jiné uvedl, že nejvyšší posty státního podniku a ministerstva dopravy ovládají homosexuálové.

„Můžu vám říct, že se tam bojím ohnout pro tužku na chodbě,“ uvedl Dušek. [celá zpráva]

Po těchto výrocích se na odboráře snesla vlna kritiky navíc byl označen za homofoba.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám