Hlavní obsah

Některé vozy Kia Venga z Nošovic mají drobnou závadu na pásech

Novinky, Tomáš Holý

Několik stovek vozů Kia Venga z nošovické automobilky má drobnou závadu na pásech. Problém byl zjištěn při testech sdružení Euro NCAP. Firma závadu potvrdila s tím, že u velké části vozů již byla odstraněna.

Foto: maž, Novinky

Kia Venga z nošovické automobilky

Článek

Na problém upozornil časopis Test. Několik stovek vozů značky Kia Venga má problémy s bezpečnostními pásy řidiče. Během testování bezpečnosti bylo zjištěno, že pás by se při odírání o sedadlo mohl mírně potrhat. Inspektoři však upozornili, že k problému mohlo dojít při extrémním zatížení během zkoušky. Kia Motors navíc uvedla, že její testování podobné potíže vyloučily.

Podle časopisu se problém vyskytl asi u dvou tisíc vozů v Evropě. Automobilka velkou část pásů u prodaných vozů v ČR již upravila.

„Úprava spočívá v navlečení 12 cm dlouhé polypropylenové manžety ke spodnímu úchytu bezpečnostního pásu předních sedaček. V České republice se tato úprava týkala celkem 382 vozů. Z toho 298 vozů se ještě nacházelo u dealerů. Zde byla úprava provedena minulý týden. Na 84 zákazníků, kteří mají vozy již v užívání, bylo osloveno zvláštním dopisem,“ řekla Novinkám mluvčí automobilky Kia Kateřina Vokounová.

Podle ní úprava trvá asi pět minut a jejím cílem je právě zamezit kontaktu spodní části pásu s pojezdem sedadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám