Hlavní obsah

Přehlídka luxusu a ekologie začíná na autosalonu v Ženevě

Novinky, toh
Ženeva

V Ženevě v úterý začíná již 80. ročník mezinárodního autosalonu. Již během prvního novinářského dne bude představeno na 30 novinek. Přehlídce mají dominovat luxusní a malé ekologické vozy.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

V Ženevě začíná 80. ročník mezinárodního autosalonu.

Článek

Jak poznamenala BBC, kromě hybridních a elektrických vozů nebudou na autosalonu chybět luxusní modely od Audi, Lexusu či Aston Martina. Očekává se také, že problémové automobilky jako Toyota či evropská divize General Motors se pochlubí s plány, jak chtějí vybruslit ze současných potíží.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Personál autosalonu hlídá modely Mercedesu.

Navíc by se v hledáčku novinářů měl objevit i koncern Volkswagen, který by mohl prozradit své plány, jak se stát do roku 2018 světovou jedničkou ve výrobě aut.

Mezi světovými automobilkami nebude chybět ani česká Škoda Auto, která již minulý týden oznámila, že v Ženevě předvede faceliftové modely Fabie a Roomsteru. [celá zpráva]

Autosalon začíná v úterý, přičemž přístupný je v tento den jen novinářům. Pro veřejnost bude přehlídka přístupná od 4. do 14. března, zúčastňuje se jí 250 vystavovatelů z 30 zemí a ve světové premiéře bude představeno na sto vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám